Door de grote vraag naar tuinen en het zeer beperkte aanbod is er een ledenstop ingesteld. U kunt tijdelijke geen inschrijfformulieren aanvragen en/of insturen.

Kandidaat leden

U komt in aanmerking voor een volkstuin wanneer u inwoner bent van Haarlem of zeer directe omgeving, de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt geen lid is en tuin heeft bij een andere tuinvereniging en in staat bent om de statuten en reglementen, die in het Nederlands zijn opgesteld, te lezen. Inschrijven als kandidaat-lid is verplicht. De kosten bedragen € 25,00 per jaar.
De oude tuinder bepaalt de overnameprijs van de opstal. De opstal wordt getaxeerd door de vereniging, maar deze taxatie is niet bindend. Het eerste jaar is een proefjaar en kan het lidmaatschap eenzijdig door de vereniging worden opgezegd.

Vrije tuinen/ tuin uitgifte

Leden van Poelpoldervreugde, die willen veranderen van tuin, hebben tot 7 dagen na dagtekening van de taxatie voorrang boven kandidaat-leden. Daarna komen de tuinen vrij voor de kandidaat-leden en worden de tuinen op volgorde van inschrijving uitgegeven. Zie voor meer inlichtingen over de aangeboden tuin(en) de informatieborden op het complex. Voor leden en kandidaat-leden worden de vrije tuinen ook bekendgemaakt in het clubblad. Dit verschijnt viermaal per jaar.
Leden en kandidaat-leden die interesse hebben in een tuin kunnen contact opnemen het secretariaat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van tuinuitgifte.

 Het betreden van een tuin zonder toestemming van de eigenaar of het bestuur is niet toegestaan!