Archief

 

Evenementen die geweest zijn

40 jaar jubileum

Voor meer informatie:

 HARING EN GEROOKTE ZALM 25 JUNI 2022

 

OPEN TUIN DAG 28 AUGUSTUS 2021

Helaas kon vorig jaar, door de CORONA beperkingen, de open tuin dag niet doorgaan. Gelukkig is dit nu wel weer mogelijk en stellen we dus het complex op 28 augustus open voor alle leden en bezoekers.
Tijdens de open tuin dag zal de 1,5 meter afstandsregel gehandhaafd worden. U bent verplicht om u te houden aan instructies van het bestuur en commissieleden.
We gaan er een gezellige dag van te maken zodat we, onder het genot van een drankje en hapje, elkaar nog beter leren kennen.
Op de open tuin dag is er een vrijmarkt, een tuinhuis speurtocht, zijn er lekkere hapjes en drankjes, is er muziek, een visrokerij, wordt de winnaar van de zonnebloemwedstrijd bekend gemaakt en is er een verloting. Lees hieronder meer:

  • De gehele dag van circa 09:00 tot 17:00 uur is er op het versierde complex een vrijmarkt waarbij de tuinders die daaraan mee doen vóór hun eigen tuin, of op vrije velden (waarbij wandelpaden zo veel mogelijk vrijgehouden worden) allerlei leuke/nuttige spulletjes te koop aanbieden.
  • Vanaf 10:00 uur is het clubhuis de Brandnetel en het (deels) overdekte terras geopend. Naast uiteraard koffie, thee en andere drankjes, zijn er ijsjes en ook heerlijke hapjes verkrijgbaar. Zo ontbreken uiteraard de haring en de makreel niet en evenmin de hamburgers en frietjes. In de Brandnetel zijn ook lootjes te koop á € 1 per stuk voor de loterij: trekking om 16:00.
  • Deelnameformuliertjes voor de tuinhuis speurtocht op het gehele complex voor de jongere tuinders zijn in het clubhuis op te halen. Vergeet zelf geen pen of potlood mee te nemen! Bij inlevering van het formulier als de speurtocht voorbij is krijgt iedere deelnemer een lekkere verrassing. Tevens zijn er enkele prijzen beschikbaar gesteld door Intertoys voor enkele van de speurders die alles goed hebben.
  • Er wordt geshowd hoe vis gerookt kan worden.  • Vanaf circa 14:00 zal het muzikaal duo Bas & Aar optreden op het terras.
  • Om 15:00 uur wordt de winnaar van de Zonnebloemwedstrijd 2021 bekendgemaakt, die daarvoor uiteraard een leuke prijs, beschikbaar gesteld door tuincentrum Oosteinde, in ontvangst kan nemen.
  • Om 16:00 vindt de trekking van de loterij plaats waarvoor de hoofdprijs (deels) beschikbaar gesteld is door Fiets-Safe gevestigd in het winkelcentrum Schalkwijk.

  • Tevens zijn er prijzen beschikbaar gesteld door lokale winkeliers die tijdens de uitreiking bekend gemaakt worden.

De evenementencommissie en het bestuur heten alle bezoekers en deelnemers van harte welkom.

 

Haringhappen

Zo langamerhand begint het seizoen echt weer van start te gaan.

De Brandnetel is weer geopend op zaterdag en er is een aantal tuinders die zich hebben aangemeld als vrijwilliger voor het clubhuis, dus mogelijk kunnen we eerdaags ook op zondag open.

Ook hebben we al een keer een ‘Happy Hour’ gehad in de Brandnetel waarbij er consumptiebonnen werden uitgedeeld, was ook erg gezellig.

3 juli Haringhapdag

In dit kader kwam er een idee voorbij om, net als in het verleden, weer een haringhapdag te organiseren, zeker nu de nieuwe haring er weer is.

Deze haringhapdag zal plaatsvinden op zaterdag 3 juli bij de Brandnetel gewoon tijdens de openingstijden. Hier kan dan tegen betaling genoten worden van een heerlijk stukje vis, al dan niet op een broodje.

Hans van der Leij verzorgt dan de haringkar, de haring en broodjes en als extra komen er dan gewone makreel en Surinaamse makreel bij.
Hij verzorgt dit samen met zijn vrouw en dochter.

 

Jullie zijn allemaal van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en te genieten van een heerlijke haring of makreel.
Nou hopelijk tot ziens op de haringhapdag van dit seizoen!!!

Met vriendelijke groet, de evenementencommissie.