De procedure opzegging door tuinder
U bent van plan uw tuin op te zeggen. In dit informatieblad kunt u lezen hoe dat in z’n werk gaat.
stap 1: schriftelijk opzeggen
- U zegt schriftelijk uw tuin op. Dat kan per brief of e-mail, gericht aan de secretaris van het bestuur; het kan ook via het contactformulier op de website. U vermeldt daarbij onder welk telefoonnummer u bereikbaar bent en op welke tijden (heel belangrijk!).
- U ontvangt van de secretaris een bevestiging van uw opzegging.
stap 2: waarde van uw opstal
- De bouwcommissie maakt met u een afspraak voor een waardeschatting (dat is geen officiële taxatie) van uw tuin en opstal. U bent daarbij aanwezig.
- De bouwcommissie maakt op basis van een visuele inspectie een waardeschatting van uw opstal (exclusief inventaris) met vermelding van de staat van onderhoud en geconstateerde gebreken. Ook de onderhoudssituatie van de tuin wordt geïnspecteerd. De bevindingen worden vastgelegd in een rapport. U ontvangt daarvan een kopie. Tevens wordt dit rapport opgehangen op beide publicatieborden op het complex.
stap 3: kandidaten
- Het bestuurslid, belast met de tuinuitgifte, informeert kandidaat-leden die op de wachtlijst staan en bepaalt, op volgorde van inschrijving, wie aan de beurt is voor eventuele overname.
stap 4: overeenkomst en overdracht
- De prijs waarvoor u uw opstal en eventuele inventaris aanbiedt bepaalt u zelf. Het bedrag uit het waarderingsrapport is daarbij niet bindend. Realiseert u zich echter wel dat een (veel) hogere vraagprijs ertoe kan leiden dat het langer duurt voordat u met een kandidaat tot overeenstemming komt.
- Na overeenstemming met de nieuwe koper maakt u een afspraak voor overdracht met het bestuurslid tuinuitgifte.
- U geeft u de naam van de koper door, het overeengekomen bedrag en het bankrekeningnummer waarop het bedrag van de eindafrekening kan worden gestort.
- U vermeldt of de contributie voor de rest van het seizoen al dan niet in de koopprijs is verrekend. Indien u een verzekering hebt afgesloten, staat deze op de tuin en niet op naam. Dit houdt in dat u geen gedeeltelijke terugbetaling krijgt van de door u betaalde premie.
- Tevens levert u alle sleutels in, zowel die van de opstal als van het complex.
stap 5: betaling
- Betaling van de overnamesom door de koper geschiedt te allen tijde op de rekening van de vereniging Poelpoldervreugde.
stap 6: toewijzing en afrekening
- Zodra de overnameprijs op de rekening van de vereniging staat, wijst het bestuur de tuin definitief toe aan de koper, die tegelijkertijd officieel lid van de tuinvereniging wordt.
- De penningmeester stelt een eindafrekening op, rekening houdend met betaalde borg en eventuele achterstallige contributie, boetes of andere vorderingen. Het eindbedrag wordt op uw rekening gestort.
Let wel:
- Tot het moment van overdracht blijft u zelf verantwoordelijk voor het correcte onderhoud. Eventueel achterstallig onderhoud van de tuin moet vóór de overdracht nog uitgevoerd zijn. Blijkt dat niet zo te zijn, dan kan dat op uw kosten alsnog moeten gebeuren!
- De verplichting tot het uitvoeren van de algemene werkbeurten blijft eveneens bestaan tot het moment van overdracht.
- Indien de opstallen onverkoopbaar zijn, zult u deze moeten afbreken en afvoeren zodat de vereniging een kale tuin terugkrijgt.
- Indien in het verleden gemeentegrond bij uw tuin is getrokken en indertijd door de gemeente neergezette beplanting weggehaald, dient u deze grond in de oude staat terug te brengen.
Het bestuur
201711/BV